Zanimljivosti

Priča učiteljice iz BiH: “Jesam, slikala sam se bez odjeće, PA ŠTA HOĆETE?!” (FOTO)

Prije nekoliko dana objavljeno je kako se učiteljica Berina Fatić “slikala” u učionici u Varešu.

Evo kako je Berina zakomentirala cijelu priču

O tome kako su njene fotografije iz spavaće sobe procurile u javnost, kaže da joj odavno zlonamjernici pokušavaju uništiti život, karijeru, brak.

“Kome sam se toliko zamjerila? Kome smetam? Ne znam kome je u cilju da mi ovo uradi, nije mi jasno zašto ovolika negativna kampanja protiv mene. I to ne traje samo ovih sedam mjeseci otkako se pojavila ta fotografija, nego posljednje tri godine. Neću uvlačiti politiku, ali otkako sam počela govoriti neke stvari javno, počela je kampanja protiv mene i mog muža”, kaže Berin Fatić

Naglašava da sa svojim životom i profilima na društvenim mrežama ima pravo raditi što želi te da nikad nije osobno u javnost dala fotografiju na kojoj je gola i u razredu.

“Nastavu vodim zakopčana do grla. I svaka slika iz škole je u cilju promocije škole u kojoj radim. To što sam na ulici obučena kako sam obučena moja je stvar i moj život.

Takvih fotografija ima još. Ukoliko se pojavi još neka fotografija, potječe iz istog izvora, odnosno iz prepiske s mojim mužem”, kaže.

SLIKA VIBEROM KRUŽILA MJESECIMA

Dodaje da je sporna fotografija kružila Viberom mjesecima, te je o tome obavijestila direktora škole, kantonalnog inspektora, policiju, FUP.

Policija joj je rekla da ništa ne poduzima jer nema osnova za tužbu i da će se sve to smiri

“Ja sam žrtva cyber-kriminala, nema aparata da te država zaštiti. Molim vas da ovo bude kraj priče. Stvarno meni ovakav publicitet ne treba”, dodaje.

DIREKTOR ŠKOLE: “TO JE NJENA PRIVATNA STVAR”

Mirnes Hrvat, direktor Mješovite srednje škole „Nordbat – 2“ u Varešu kaže da je profesorica Fatić izuzetno vrijedan i uzoran radnik i da nikada nije bilo nikakvih pritužbi na njen rad.

“Smatramo da je ona žrtva nasilja. O slučaju fotografije smo upoznati od početka, to je njena privatna stvar. Nije točno da se gola slika u razredu.

Njen privatni život je njena stvar, kao i profil na Facebooku”, naglasio je direktor Hrvat.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)