Ispovesti

PRIZNALA JE SUPRUGU DA ŽELI NEŠTO NOVO DA PROBA: Šokiraćete se kada vidite kako je REAGOVAO, muči je 1 VELIKA STVAR

Čitateljka Guardiana požalila se o problemu koji je muči na ljubavnom planu

Volela bih da istražim svoju seksualnost s drugim ženama, ali nedostaje mi samopouzdanja i često se osećam kao da nisam dovoljno poželjna da bih nekoga privukla – započela je svoju ispovest žena u heteroseksualnom braku.

Čitateljka Guardiana požalila se o problemu koji je muči na ljubavnom planu. Poslušajte njenu kratku priču.

– Ja sam biseksualna žena u heteroseksualnoj vezi. Zajedno smo tri godine, a pre otprilike godinu dana rekla sam mu da me zanima istraživanje svoje seksualnosti sa ženama. Bio je tako neverovatan i podržavao me, a zajedno smo uspeli da savladamo problem postavljajući jasne granice. Borim se da pronađem druge žene koje bi bile voljne podeliti sa mnom seksualno iskustvo i prihvatiti činjenicu da imam partnera. Nedostaje mi samopouzdanja i često se osećam kao da nisam dovoljno „queer“. Takođe se ne osećam baš poželjno drugim ženama. Kako da pristupim svojim seksualnim istraživanjima?

Psihoterapeut Pamela Stefansol Konol imala je spreman odgovor.

– Potrebno je vreme i energija da biste pronašli zajednicu u kojoj se osećate sigurno i prihvaćeno. I nikad nije lako; nažalost, postupak uključuje rizikovanje, odbacivanja, sramote ili čak ismejavanja. Samo budite hrabri i odlučni, a pre svega, znajte da postoje mnogi drugi ljudi poput vas, sa sličnim osećajima i izazovima. Vaš prvi korak može biti učvršćivanje vere u vlastitu poželjnost. Ako osoba oseća da je privlačna, bit će privlačna i drugima.

Nakon što prepoznate pojedinca ili zajednicu s kojom se osećate ugodno, sledite svoju intuiciju i – uprkos svojim strahovima – pokušajte delovati s poverenjem. Imati osećaj samopouzdanja jedan je od najboljih načina za zbližavanje drugih- poručila je.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)