Ispovesti

Moja komšinica se udala zbog para

Imam taze komšinicu, udala se za jednog lika iz mog komšiluka verovatno zbog keša. Jer ima keša na pretek a izgleda kao da je prespavao u sonoj kiselini a ona njega šatro voli.

No, desi se slučajno da ona zaboravi telefon kod moje sestre jer non stop visi kod mene. Lepo izgleda, ne mogu da grešim dušu. Nosim joj ja telefon i djavo me tera da uđem u poruke, i frapiram se kad pročitam da se sa svojom majkom dopisuje kako se navodno loži na mene. Majka joj savetuje da joj je upala kašika u med, da se ne zeza jer može se vratiti kod mame na pasulj. Moram da je obradim pa ne znam šta, makar joj i ja lično kuvao pasulj.

BONUS:

Je li seks slađi kada je s osobom koju volimo?

Istraživanje koje je nedavno provedeno na Sveučilištu Pennsylvania tvrdi kako je seks bolji i uzbudljiviji kada smo zaljubljeni u našeg seksualnog partnera nego kada osjećamo isključivo strast i fizičku privlačnost. Ovo je istraživanje svakako otvaranje jedne zanimljive teme budući da unatoč rušenju mnogih tabua, diljem svijeta i dalje vladaju određene predrasude. Kao na primjer da žene koje su u braku nemaju želje za seksom te da su one koje pristaju na seks, a nisu u vezi – žene upitnog morala.

Prateći tu analogiju, dalo bi se zaključiti da je za žene jedino vrijeme u kojem je prihvatljivo da se seksaju, a bez da ih se smatra promiskuitetnima, zapravo ono vrijeme kada su u vezi. I onda se nametne pitanje je li doista u tim trenucima, kada su osim fizičke privlačnosti u priču upletene i emocije, seks bolji. Mi mislimo da je, a evo što točno o tome kažu znanstvenici.

Istraživanje je obuhvatilo 95 heteroseksualnih žena u dobi između 20 i 68 godina te je pokazalo da seks s osobom u koju smo zaljubljeni nije samo emocionalno, već i fizički ugodnije iskustvo. Još jedna zanimljiva stvar je i ta da je 50 ispitanica smatralo kako ljubav nije predispozicija za seks, a čak 18 njih vjerovalo je kako ljubav i seks nemaju nikakve veze jedno s drugim.

A zašto je točno seks bolji kada smo zaljubljeni u svog seksualnog partnera? Iako znanstvenici još uvijek nisu uspjeli pronaći točan odgovor na to pitanje, povjerenje u partnera, opuštenost te seks kao fizička manifestacija onoga što osjećamo definitivno su neki od razloga. Seks s nekim koga smo tek upoznali možda zvuči uzbudljivo, no mi radije biramo svoje frajere. A sada napokon imamo i znanstvenu potvrdu kao argument!

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)