Ispovesti

Prihvatila sam njegovu djecu sa prvom ženom

Udala sam se za njega i prihvatila njegovu djecu iz prvog braka. 11 godina je stariji od mene i supruga mu je ‘otišla’ nakon teške bolesti.

Prihvatila sam ih kao svoju vlastitu i rodila im još jednu sestricu. Nije bilo lako, mnogi su me osuđivali, a nakon svega sinoć mi je najstarija suprugova kći rekla: Hvala ti što si svaki put u svakom trenutku uvijek znala što treba reći i što u tvojim riječima nikada nisam osjetila da nam pokušavaš zamijeniti majku.

Hvala ti što nikada nisi rekla ništa što bi me rastužilo i hvala ti što toliko voliš moga tatu. Bilo je dana kada sam sumnjala u ispravnost odluke, na neki način sam se kajala, znate kako je, kakva smo sredina, ali nakon ovih riječi sada sam 100% sigurna da sam uradila pravu stvar. Čitavu noć sam plakala od sreće nakon toga, hvala ti Bože.

BONUS:

Treba li i vama i njemu detoks od društvenih mreža?

1. Vaše ‘zajedničko vrijeme’ sastoji se od gledanja YouTube videa dok oboje pregledavate svoje vremenske linije. Ako je većina vašeg zajedničkog vremena provedena na kauču uz mobitel, a vaša ideja razgovora ona u kojemu jedno drugome komentirate na videe mačaka, vrijeme je da se prisjetite vremena kad su mobiteli bili namijenjeni isključivo za pozive – ne tekstanje dok se oboje nalazite u istoj sobi.

2. Sve ste više ljubomorni na tuđe veze. Dosad je bilo i više nego dovoljno članaka i priča o tome koliko su društvene mreže zapravo toksične. Ako ste se više nego jednom pronašli u situaciji u kojoj vam se vlastita veza činila dosadnom u usporedbi s onim parom na Instagramu, razmislite o vremenu bez interneta. Neko vrijeme bez društvenih mreža naučit će vas da vaša veza može biti jednako zabavna ako izađete iz stana, kao i to da svaka veza može izgledati magično na internetu – uz prave filtere.

3. Toliko se dopisujete da uživo ni nemate o čemu razgovarati. Nije bitno što u tom trenutku niste skupa, jer je svaka minuta njegovog života zabilježena na Snapchatu. Znate što su jeli zahvaljujući njihovom Instagramu, kao i što rade, slušaju, crtaju i gdje idu. A onda kad se napokon vidite, sjedite u tišini – na mobitelima. Pa ionako sve znate.

4. Informiraniji ste o tome što rade svi drugi nego o onome što se događa u životu vašeg partnera. To je pomalo uznemirujuće.

5. Češće komunicirate emojijima nego srcem. Trebamo li vam reći da je to problem?

6. Nesvjesno se isključujete i buljite u mobitel dok vaš partner razgovara s vama. Ako se ne možete fokusirati ni na što osim na obavijesti na vašem mobitelu i ako su vam one tad važnije od onoga što vam osoba koja sjedi preko puta vas ima za reći, imamo loše vijesti – patite od ozbiljne ovisnosti.

7. Planirate stvari samo zato što vam nedostaje materijala za Instagram. Želite ostati kod kuće, ali jednostavno morate ići na plažu kako biste podijelili fotke s mora prije svih ostalih? Provodite pola sata dekorirajući tanjur kako biste se pohvalili svojim ‘opuštenim’ popodnevnim ručkom? Uf.

8. Sinkronizirani ste u lajkanju i podijeli novih informacija. OK, jasno nam je, idete u kino.

9. Dnevno imate bar deset novih zajedničkih selfija. Možemo garantirati da su vas do sada prestali slijediti i bliski članovi obitelji – to je stvarno pretjerano.

10. Ljudi su vas već etiketirali kao ‘onaj’ par. Nikad nije dobro biti ‘onaj’ par. Bez obzira na to što to značilo. Baš kao što nitko ne voli onaj par koji se ne skida jedno s drugog dok su u društvu, tako nitko ne voli ni onaj par koji se u društvu ne skida s mobitela. Ako vas prijatelji prestaju pozivati na izlaske, vrijeme je da tjedan dana provedete u nekoj kolibi na planini.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)