Ispovesti

Mama mi je rekla da me žena vara

Došao sam sa posla i saznao od majke da me supruga, navodno, vara. Baš sam se iznenadio grozan osjećaj. 3 godine smo u braku imamo kćerku i trenutno je trudna!

Odmah sam posumnjao da je možda zatrudnila sa tim muškarcem sa kojim me vara. Vjerujte povratio sam od muke Otišao sam na sprat i tada sam je uhvatio za ruku i izveo na put. Nije joj bilo jasno, a kada sam joj rekao da ide kod og svog lj.bavnika, počela je da plače.

Naravno, klela se da nema drugog i da mi je vjerna, međutim to su ženske priče, kako kažu krokodilske suze.

BONUS:

Tanka je, kažu, granica između genijalnosti i ludosti: Na koju stranu naginje ideja o aplikaciji za praćenje seksualnog pristanka?

Ideja o aplikaciji za virtualno bilježenje seksualnog pristanka izazvala je, pomalo očekivano, globalnu reakciju. Za prijedlog se zalaže povjerenik policije Novog Južnog Walesa Mick Fuller koji je rekao kako bi to mogao biti sjajan način potvrde pozitivnog pristanka, no kritičari kažu da je tu pitanju nevjerojatno manjkav i nerealan prijedlog.

‘Možda imate sina ili brata i mislite da je ovo previše izazovno, ali ova aplikacija zapravo štiti sve’, rekao je Fuller. Dodao je i da je pokušaj dokazivanja da je dan izričiti pristanak trajni izazov u slučajevima seksualnog napada, te rekao kako vjeruje da bi aplikacija mogla pomoći brojnim žrtvama u postizanju pravde, napomenuvši kako je manje od 10% od gotovo 15.000 slučajeva seksualnih napada koji su prošle godine prijavljeni policiji NSW-a rezultiralo policijskim prijavama.

Iako nekima možda zvuči revolucionarno, ideja davanja pismenog pristanka (bilo na papiru ili putem aplikacije) kao metode za smanjenje broja slučajeva seksualnog zlostavljanja nije ništa novo – problem je što su svi prijedlozi koji su kroz godine dolazili u različitim formatima uvijek padali u vodu jer su potencijalno otvoreni zlouporabi. Poticanje razgovora oko seksualnog pristanka je izuzetno važno, ali teoretski, netko bi mogao napisati da pristaje na nešto, a zatim se djelomično predomisliti (kao što je i njihovo pravo). Osim toga, pametne je telefone moguće hakirati ili pak manipulirati njima na način da bi netko drugi mogao zaključiti da je pristanak dan, dok je stvarna situacija možda potpuno drugačija, a nije nemoguće ni da se nekoga prisili na davanje pristanka putem aplikacije.

Napredovala tehnologija u ovome smjeru ili, važno je podsjetiti da je u redu da se u bilo kojem trenutku osoba predomisli i povuče pristanak, a ako ikada osjeti pritisak na neko djelo (ili davanje pismenog seksualnog pristanka), ima svako pravo otići. Zapamtite da vaše tijelo nikome i ničemu, nije dužno. Nikad.

Mnoge teme koje se bave pametnom tehnologijom i koje će informirati i educirati o primjeni digitalnih rješenja te uvođenju pametnih digitalnih promjena u život i poslovanje bavi se i novi portal Smartlife.

Inovativna digitalna rješenja postaju neizostavni dio naših života u svim segmentima, bila to mobilnost, obrazovanje, komuniciranje, stanovanje, zdravstvo, javna uprava, upravljanje energijom, gospodarenje energentima ili svakodnevne navike i život. Ovim portalom Adria Media želi pomoći poslovnoj zajednici i pojedincima da takva rješenja lakše i brže prihvate i implementiraju te će tako doprinijeti prosperitetnijem i održivijem društvu.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)