Ispovesti

Sestra mi se udala za nekog propalicu

Sestra mi se udala za nekog propalicu, imaju i dete. I tako prođe svadba, ona sva srećna što se udala, voli ga, a on se videlo da nije nešto bio oduševljen. Jedne večeri dolazim u jedan klub već blizu ponoć, i vidim zeta sa nekom drugom.

Dva druga što su bila sa mnom, ujedno i drugovi moje sestre, prebili smo ga toliko da je završio u hitnoj na operaciju. I tako prodju dve nedelje, porodični ručak, dolazi za sto zet sav u gipsu i ja ga pitam šta se desilo, ko ti to uradio, kaže klinci neki pijani.

Dve godine je prošlo od tada, čovek našo posao redan, poštuje i čuva ženu i detu kao kap vode na dlanu. Sestra nikad nije saznala šta se desilo te večeri.

BONUS:

Konačno vam je poslao poruku, što sad? Pravila dopisivanja kojima se svi zamaramo (a ne bi trebali)

Konačno vam je poslao poruku i u želji da ostavite što bolji dojam, odgovor na istu smišljate satima, zovete sve prijateljice i u dogovoru s njima konačno odlučujete što je pametno da mu odgovorite. Naravno, većina će prije svega poštovati sljedećih 6 pravila dopisivanja koje svi poštujemo, a zapravo ne bi trebalo jer nigdje ne vrijede (osim u našim glavama).

1. Kad vam netko koga ne poznajete pošalje na društvenoj mreži poruku ‘Kako si?’, odgovarate odmah ‘Dobro’, iako vam je bio najgori mogući dan.

Poštujete li nepisano pravilo da osobama koje ne poznajete dobro odgovarate kao po mehanizmu uobičajenim porukama ‘Dobro sam’, ‘Ništa, ti?’ Ako vam je zaista loše ili ste izuzetno sretni slobodno podijelite ta osjećanja, a i komunikacija će biti sigurno zanimljivija.

2. Morate staviti 9000 smajlića i uz to obavezno ide i ‘hahahahahah’, inače će osoba s druge strane pomisliti da ste ozbiljni, tužni, dosadni.

Naravno da se poruke mogu drugačije protumačiti u odnosu na živu konverzaciju, ali to nikako ne znači da iza svake riječi treba stajati jedan smajli :). Dovoljno je porukama pokazati svoje raspoloženje uz dodatak jednog emotikona i hahaha ako je sadržaj zaista toliko zanimljiv i smiješan.

3. Ako primijetite na Facebooku ili Viberu da vam osoba s kojom se dopisujete nešto piše, čekate da ona završi svoj dio kako bi vi napisali svoj.

Još jedno od nepisanih pravila koje sigurno rado koristite, a ni sami ne znamo zbog čega. Dopisivanje nije isto što i živa komunikacija, tako da ćete u razgovoru logično sačekati da netko završi rečenicu, dok je u dopisivanju potpuno dozvoljeno da “upadnete” nekome u riječ.

4. Ako odmah odgovorite na poruku, osoba s druge strane će pomisliti da ste cijeli život samo čekali tu poruku i zato imate pripremljen odgovor na istu.

Zašto biste čekali da prođe 7 sati i 7 minuta da bi odgovorili ‘Ništa posebno, ti?’. Ako ste vidjeli poruku i imate želju odgovoriti, učinite to bez bilo kakve taktike i vremenskog ograničenja. Možda ta osoba jedva čeka da pročitate i napišete još nešto kako bi se komunikacija nastavila.

5. Ako ne odgovorite na poruku kada vam je poslana, osjećate neku vrstu odgovornosti objasniti zbog čega smo kasnili s odgovorom.

Osim u slučaju kada je u pitanju posao ili nečiji život ovisi od vašeg odgovor, logično je uputiti ‘Oprosti, tek sada vidim poruku’. U ostalim slučajevima odgovor je dozvoljen onda kada vi mislite da ga treba poslati.

6. Poruka OK ukazuje da je neko opasno ljut na vas!

Iako kratica OK preko poruka može djelovati izuzetno okrutno, zapravo je samo još jedan način na koji vam osobe s kojima smo u kontaktu potvrđuju da je sve u redu. Naravno, možda vas netko i želi iznervirati s jednostavnim OK, ali nikako ne smijete smetnuti s uma i da je to samo potvrda.

P.S. Ako ne volite OK poruke, potrudite se da ni vi ne šaljete iste!

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)