Ispovesti

Molim majku i sestru za oproštaj

Molim majku i sestru za oproštaj… Imala sam 16 godina i bila najlepša manekenka u Inđiji. Imala sam odlične preporuke, ali nisam imala hrabrosti da prihvatim pozive modne agencija iz Beograda. Majka mi se početkom 2001. godine razbolela, a mlađa sestra Ana bila je još dete. Osećala sam se odgovornom za njih. Jelena priča polako, kao da se stidi svojih reči. Ruke spuštene na krilo su joj mirne, a pogled oboren. Kaže da je odrasla bez oca, inače alkoholičara, koji ih je napustio.

Majka Olga je kao kasirka u supermarketu zarađivala platu dovoljnu tek za preživljavanje Stalno je bila umorna i nervozna. U kući je često vladala napeta atmosfera. Kada sam pošla u srednju školu, želela sam da nađem neki posao i da zaradim za sebe i sestru. U leto 2010, kada sam završila drugi razred ekonomske škole, moj komšija Nikola mi je rekao da zna neke ljude koji mogu da mi pomognu da odem u Crnu Goru na modnu reviju, a potom i na turneju po Italiji. “Sve ti je plaćeno, a dobićeš i pristojan džeparac od 300 evra”, ubeđivao me je. Prodamo ze za 600 eura i moped.

Nikola je tada imao oko 30 godina, petogodišnju ćerku, vodio turističku agenciju ISPLAKALA sam reku suza. I još ću, čekajući da smognem snage da od majka i sestre zamolim oproštaj za glupost koju sam učinila i da se ohrabrim da prošetam glavnom ulicom.

BONUS:

Frajer koji se neće okretati kada prođe zgodna djevojka na ulici? Postoji li takav?

Pod prevarom mislimo i na ljubljenje, a ne samo seksualni čin s drugom osobom. U ovu kategoriju trebalo bi se ubrajati dopisivanje, zavođenje i očijukanje.

Ne postoji način da nadziremo nečije misli i želje. Neki smatraju da je razmišljanje o seksualnosti s drugom osobom također znak nevjere. Možemo li u jednoj osobi pronaći sve što želimo? Događaju se i nevjerojatne situacije kada muškarac jednu osobu voli, druga ga privlači, a treća mu je slatka. Ima li ljubav rok trajanja? Navika može biti gadna stvar.

Nemamo snage ostaviti osobu s kojom smo dugo vremena u vezi, a gubi nam se smisao. Što tada učiniti? Da muškarce pitamo kakva je to žena kojoj bi dovijeka ostali vjerni, vjerojatno ne bi niti sami znali odgovor. Rijetki se mogu pohvaliti da imaju djevojku s kojom se ponose, a da ih druge ne zanimaju.

“Život je previše kratak i ukoliko pronađeš osobu koja ti odgovara u 70% stvari, trudiš se sačuvati je i voliš svakim danom sve više”, odgovor je momka koji planira zaprositi svoju djevojku.

Ne dopuštajte da vas povedu priče. Muškarac koji vas voli neće imati potrebu prevariti djevojku unatoč svojim fizičkim potrebama. Ako zna da je vrijedna njegove ljubavi, dati će joj svu strast i ljubav.

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Molimo vas da isključite Adbloker kako bi mogli uči na sajt
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)